Leer Bysûnder kennen

Over ons

Waarom Bysunder?

Bysûnder. De naam zegt het al, want het is Fries voor ‘bijzonder’. Bij Bysûnder vinden we namelijk dat ieder moment bijzonder kan zijn. Als je er maar voldoende aandacht aan besteedt. Daarom kiezen we bij Bysûnder voor eerlijke producten uit de regio, vers en biologisch. Bijzonder is ook dat we nooit dezelfde gerechten serveren. Je vindt dus altijd iets nieuws op de kaart.

 

Gevarieerd, gezond maar bovenal lekker!

Onze gerechten worden bereid volgens de principes van de Nieuwe Nederlandse Keuken van Albert Kooy. Het idee daarachter is dat we koken met aandacht voor dier en natuur, zoveel mogelijk producten uit de regio gebruiken en onze menukaart en het aanbod in de winkels afstemmen op de seizoenen. Gevarieerd, gezond, lekker en met aandacht voor de omgeving. Dat is Bysûnder!

 

Locaties

In 2013 is de eerste Bysûnder (winkel en restaurant) geopend in het Sûnenz centrum in Drachten. Binnen Sûnenz werken allerlei partijen samen aan gezondheid en vitaliteit. Een bijzondere samenwerking, waar ook gezond en lekker eten natuurlijk niet mag ontbreken! Want door gezond en gevarieerd te eten blijf je langer gezond en vitaal. En, nog mooier, dat kan ook nog eens heel erg lekker zijn!

 

Sinds juli 2016 is Bysûnder nog een restaurant en winkel rijker: Rispinge! In Rispinge, een locatie van ZuidOostZorg, is na een grote verbouwing van de locatie een nieuwe Bysûnder-locatie geopend.

 

In 2017 mochten we ook de Miente in Gorredijk aan dit rijtje toevoegen.